Home » Mat » Lyst til å prøve noe nytt og spennende i Oslo? – Sjekk ut hvilke nye ting som trender

Lyst til å prøve noe nytt og spennende i Oslo? – Sjekk ut hvilke nye ting som trender

Det er sikkert mulig å gå rundt i Oslo og kjede seg, selv om det hele kan virke helt utrolig. Mest sannsynlig så kjeder du deg fordi du ikke har fulgt med på alt det kule man kan gjøre om man har en fridag i Norges Hovedstad.

Er du litt rådvill så finner du en god oversikt over ting å gjøre i Oslo på True Story, som samtidig også gjør det enkelt for deg å reservere eller å bestille billetter eller plasser for mange flotte arrangement og aktiviteter.

Kroppspleie og velvære for deg og dine venninner

Om du har lyst å stelle litt ekstra med deg selv og dine, er det veldig mange gode tilbud om kroppskultur i Oslo, og det på ganske høyt nivå. Flere hoteller har godt utbygde spa, som sikrer deg det ypperste av velvære.

Thief Spa er kanskje det flotteste alternativet. Her kan du få en Spadag for rundt kr 1 295. Det inkluderer badstu, massasje og velvære. Denne pakkeløsningen kan også bygges ut, til å inkludere en bedre middag i hotellets utsøkte restaurant, og til å inkludere en overnatting i et av hotellets utsøkte rom.

Liknende tilbud finner du også på noen av byens andre gode hoteller. Den beste konkurrenten er muligens Four Seasons, som også tilbyr flere forskjellige pakker for deg og din partner, eller for venninnegjengen. Par-pakken koster kr 4 400 men det inkluderer mat og overnatting. Den romantiske pakka koster derimot kun kr 3 000, siden dere deler rom. Dette er litt billigere enn hos Tyven.

Lysebu tilbyr en liknende mulighet til forskjellige kombinasjoner. Her er helgeoppholdet enda billigere, med full tilgang til alle innretninger, så vel som muligheten til en fortreffelig gourmet-middag

Noe godt i munnen på kultivert vis kan i Oslo også ordnes uten hotellopphold

På True Story finnes det også en rekke tilbud som er langt billigere enn et helgeopphold med spa og full pakke. Om du vil gjøre noe for å pirre smaksløkene, og samtidig tilegne deg ny kunnskap og godt humør, så finner du mange muligheter til dette.

Et av de beste tilbudene er Whiskysmaking hos UnderBar. Underbar finner du i den eldre delen av Aker Brygge, og dette er en ekte whiskybar. På hyllene finner du til en hver tid rundt 550 forskjellige flasker. Du kan til og med finne whisky som smaker for nybegynnere. Selve smakingen inkluderer foredrag og kontekstualisering, med fem forskjellige arketypiske whiskysorter. Det hele tar rundt 90 minutter. Om du ønsker det så finnes det også en god meny på stedet, så vel som et bredt utvalg av andre gode drikkevarer, som inkluderer mange spennende ølsorter og forskjellige typer armagnac.

Om din smak trekker deg i en annen retning finnes det også et godt tilbud om ølsmaking med kyndig veiledning. Dette skjer på Ølakademiet. Her blir du kjent med forskjellige typer øl, hvilken mat de passer til, og hvordan man best serverer dem. Det blir litt fagprat om valg av glass og temperering. Om du er lysten på mer, kan du ved Ølakaedmiet også delta i Øl og Matkurs. Kurset fokuserer på hvilken øl som skal drikkes til hvilken matrett, og det er inkludert en fireretters middag, laget av den gode kokken Ronja Velten.

Vinsmaking på Klosteret Restaurant er heller ikke å forakte. Lokalene er meget flotte, og man blir vel tatt imot av dyktig personale. Her vet man mye om vin. Vinsmakingen skjer i et av Klosterets private avlukker, og dere får smake på 5 forskjellige viner fra den prisbelønte vinkjelleren. Vinsmakingen kan selvfølgelig kombineres med en bedre middag.