Home » Nyheter » Opplevelser i Oslo, som ikke koster penger

Opplevelser i Oslo, som ikke koster penger

Enten om man opplever en by for første gang, eller selv bor i byen, er det lett å blåse bort penger på uteliv, opplevelser og smaksopplevelser. Det finnes mange attraksjoner og festligheter i Oslo som krever billetter eller penger ved inngangen. Disse kan være morsomme, men svært kostbare i lengden. Oslo er en av verdens dyreste byer, og spesielt i turistområder kan det koste mye å sitte på restauranter eller besøke utesteder.

Det er slik at mange fort havner i en finansfelle når man tar opp samtlige forbrukslån for å få råd til å betale for alle festivalbillettene. Om dette er tilfellet for deg finnes det heldigvis mange måter å holde styr på forbrukslånet. Smarte og kalkulerte forbrukslån finnes, samt refinansiering for de som har havnet i en lånefelle. Jan Edvardsen fra Forbrukslaan Norge sier at «du må forstå kostnadene som vil komme i etterkant av å ta opp et forbrukslån», og anbefaler blant annet å bruke deres forbrukslån-kalkulator for mer oversikt.

Hvis man kjenner byen litt bedre vet man derimot at Oslo har mange gode severdigheter og opplevelser å by på som er gratis. Vi ønsker her å introdusere deg til noen severdigheter og idéer som ikke krever enormt med utgifter og inngangsbilletter – ergo ingen forbrukslån nødvendig. Dette er alt fra museum, parker, underholdning og naturopplevelser. Opplevelser i Oslo by må ikke nødvendigvis koste deg noe som helst, og videre i denne artikkelen kan du lese mer om noen steder i Oslo som gir deg opplevelsene helt gratis.

Kultur

Oslo er en by som florerer av kulturelle opplevelser og har mye spennende å by på. Det går aldri en uke uten en kunståpning eller kulturelle arrangementer. Uheldigvis koster disse ofte mye, da man er nødt til å legge ut for billetter. Likevel finnes det mange kulturelle opplevelser som ikke koster noe som helst. Spredt utover hele byen finnes det museum, opplevelser og attraksjoner som er gratis.

Vigelandsparken – Som et av de største monumentene i Oslo er Vigelandsparken et krav å besøke når man drar til Oslo. Parken ligger lett tilgjengelig på Frogner og er en del av den flotte Frognerparken. Vigelandsparken kan tilby på mange kjente statuer du har sett haugevis av bilder av og mange ukjente kunstverk som er like flotte. Rett ved siden av statuene er det mange gressletter hvor man kan slå seg ned etter en lang gåtur. Ved siden av Frognerparken ligger også Frogner stadion og Skøyenparken, som også er flotte å spasere rundt på. Disse stedene tar selvfølgelig ingen inngangspenger.

Akershus festning – Akershus festning er plassert midt i Oslo sentrum og er et ikonisk monument for byen. Festningen ble startet på i 1299 av kong Håkon V og stod ferdig i løpet av 1300-tallet. Med sin strategiske plassering, med utsikt over Oslofjorden, ble denne festningen et viktig sted når angripere kom til Oslo. Selv om festningen forfalt på 1700-tallet står den nå i perfekt stand og er åpen for alle som ønsker å besøke den. I helgene er det også muligheter for å få guidede turer rundt om på festningen og slottet.

På festningen kan du også besøke forsvarsmuseet. Dette er et museum med gratis adgang som viser frem utstillinger om norsk militærhistorie gjennom tidene. Her kan man se alt om krigføring fra vikingtiden til den nåværende tilstanden til forsvaret.

Bymuseet – Hvis man skal oppleve byen på best mulig måte burde man få med seg kulturen og historien byen er bygd opp på. Oslo har en fantastisk historie bak seg og på Bymuseet, Frogner hovedgård, kan du oppleve litt av hvordan Oslo har utviklet seg til å bli den byen den er i dag. Det finnes flere omvisinger på området samt audio-guider som hjelper deg rundt om i fasilitetene, dette koster derimot litt penger. I helgene kan også bymuseet tilby flere familieaktiviteter for store og små. I tillegg har de og en koselig kafé for avslapning etter en lang tur med mange inntrykk.

Viktige monumenter

Noe av det viktigste med å besøke en by er å få sett alle de viktigste monumentene som byen har å by på. Dette gjelder også om du har bodd i byen en stund. Man er ikke en ekte beboer før man kan guide venner og familie rundt om i byen på jakt etter alle statuene og monumentene. I Oslo finnes det også mange viktige plasser man må besøke. Dette er steder som slottet, tigeren på Jernbanetorget, skihoppet på Holmenkollen, Christiania Torv og Kragstøtten. I sentrum har vi også den flotte Operaen, som man må få med seg før man drar. Det er mange kjente gater i Oslo som også har mye å by på. De meste kjente stedene mange drar er Karl Johan, Aker Brygge og Bogstadveien.

Slottet, sammen med slottsparken, er kanskje det aller viktigste monumentet du finner i Oslo. Slottet ligger i enden av Karl Johan og er et vakkert syn mens man går oppover gaten. I forhold til andre kongelige slott er ikke kongeslottet i Oslo noe ekstravagant syn, men det er litt av sjarmen. I tillegg er det alltid like gøy å prøve å få en av de kongelige vaktene til å le.

Naturopplevelser i Oslo

Oslo er Norges største by, men det betyr ikke at du ikke kan finne fantastisk natur i nærheten. Det finnes mange parker og uteområder inne i byen som er perfekte for pikniker og kos. Rett utenfor byen kan man også finne Nordmarka, som tilbyr fantastiske turområder og frisk luft. Om vinteren har man også mange gratis aktiviteter i skog og mark dersom man har det rette utstyret. Under er det listet opp noen av Oslos beste naturlige severdigheter.

Botanisk hage – Botanisk hage er en gigantisk hage og samling av ulike avdelinger som til sammen rommer mer enn 5 500 plantearter. Disse plantene er samlet fra over hele verden midt mellom Sofienberg og Tøyen i Oslo. I parken kan du helt gratis gå rundt og utforske de ulike artene som alle kommer med en egen historie. Mange av artene i parken er truet i mindre eller større grad, og Botanisk hage passer på at de ikke blir utryddet fullstendig. Botanisk hage har blitt til en grønn oase i det ellers eksosfylte og bråkete Oslo. Rett ved Botanisk museum finner man også en rekke viktige museum som Botanisk museum, Naturhistorisk museum, Robert Colletts hus, det gamle Munchmuseet og området «The Vikings Gardens». Disse attraksjonene kan kreve inngangspenger.

Nordmarka – Nordmarka rett utenfor Oslo er tilgjengelig via tog og t-bane. Etter kort tid på t-banen kan du stige inn i en ny verden med frisk luft, skog, blomster og lysløyper i alle mulige retninger. Nordmarka er et fantastisk turområde som har noe å by på for rolige turgåere og aktive joggere. Om vinteren kan man også ta frem skiene, eller leie noen, og gå seg en tur fra sportshytte til sportshytte. På ulike plasser finnes det nemlig hytter som serverer kaffe, kakao og sjokolade til slitne skiløpere. Noe som gjør Oslo til en spesiell by er at man har så lett adgang til slike attraksjoner.

Middelalderparken – Midt i Gamle Oslo finner vi en vakker park som er kalt for Middelalderparken. Området har fått navnet da ruinene Clemenskirka, Mariakirka og kongsgården ligger ute i sola. Fra parken har du utsikt utover hele barcode, et kjent landemerke i Oslo sentrum. Dette er også plassen for to store arrangementer i Oslo, nemlig Øyafestivalen og Oslo Middelalderfestival. I området rundt finner du andre severdigheter som Minneparken og Ladegården. Hele området er fredet da det finnes ruiner med stor kulturverdi over hele plassen.

Stensparken – Om du ønsker deg et rolig sted å slå deg ned i midt i Oslo sentrum er Stensparken et perfekt sted for deg. Du kan finne dette rolige stedet fylt av grønne plener, basseng, lekeplasser og uteservering rett ved Bislett Stadion. I forhold til mange andre parker i Oslo er dette stedet veldig rolig og fredfullt og det oppleves at hver enkelt får mer plass for seg selv. For de som har små barn eller kjæledyr finnes det et lite basseng som er perfekt for ekstra solfylte dager. Her kan de små kjøle seg ned, mens de eldre kjøler seg ned med noe kaldt fra uteserveringen.

Andre severdigheter

Skam tour – Skam er kanskje et av de største fenomenene som har kommet ut av Norge i løpet av den siste tiden. Dette har ført til at mange har tatt turen til Norges hovedstad for å besøke noen av stedene hvor serien ble spilt inn. Dette er en spennende og aktiv tur som ikke koster deg og vennegjengen din noe som helst. På nett finnes det mange ulike guider til hvor kjente scener ble spilt inn. Alle husker vel skolegården til skam-gjengen, benken hvor Noora og William drakk kakao og stedet Jonas og Even spiste kebab sammen?

Spikersuppa – Spikersuppa er lokalisert midt i Karl Johan og er om sommeren et oppholdssted for mindre arrangementer og boder. Om vinteren blir derimot hele plassen gjort om til en diger skøytebane hvor alle folk har fri adgang. Det vil si at entré koster ingenting så lenge du har med eget utstyr. Om du trenger å låne skøyter kan du gjøre dette ved inngangen, mot en liten avgift. Spikersuppa er perfekt om kveldene når skøytebanen blir fylt av mennesker, julelys, musikk og en fantastisk koselig stemning.