Home » Musikk » Skal du på festival i sommer?

Skal du på festival i sommer?

Det nærmer seg sommerferie, og for mange er dette også begynnelsen på en lengre ferie og et spennende festivalliv, som gir deg muligheten til å drikke øl, og å slappe av i solen, mens du hører på en lang rekke av god musikk. En fullstendig oversikt over alt av festivaler finner du som regel på mange steder, men vi har plukket ut noen av musikkfestivalene som vi syns er de mest spennende.

Sommerens største festivaler

Roskilde

En gedigen førsteplass har selvfølgelig Roskildefestivalen, som kan by på alt som hjertet begjærer. En utflukt til Roskilde er som regel en ganske stor opplevelse, og selv om festivalen nå begynner å få noen år på nakken, så er det ikke noen tegn på alderdommelig svakhet. Festivalen kan by på noe av det beste og mest kjente i verden, samtidig som at det stadig inviteres gode skandinaviske band, så vel som mange nykommere. Roskilde lar seg kombinere med en ekstra liten godbit, i form av en storbyferie i København, etter at alt er over. Det er en kul overgang, med avslappet dansk hovedstadsfølelse.

Wacken

En annen sikker vinner er Wacken i Nord-Tyskland, som hvert år tiltrekker seg en fast besøkerskare, og som stadig vokser. Selv om Wacken har et tungt fokus på metall-musikk, så har festivalen en ganske bred appell. Selve festivalområdet ligger midt på den tyske landsbygda, hvor det lille tettstedet Wacken hvert år har opplevd en eksplosiv befolkningsvekst, i alle fall for en uke.

Palmesus

Underholdning av det mer harmløse og velstelte slaget finner du derimot i Kristiansand, som igjen har klart å servere oss et godt festivaltilbud, etter Quartens sørgelige endelikt. I Kristiansand finnes det faktisk to festivaler som det er verdt å legge merke til. Den ene er Palmesus, som har utviklet seg til å bli Norges største festival i løpet av kort tid.

Palmesus holdes på Bystranda i Kristiansand Sentrum. Ved fjorårets arrangement hadde denne festivalen over 35 000 besøkende, som stod ganske tettpakka på det begrensede festivalområdet. Vi kan håpe at festivalen har innsett hvor populær den er, og med dette har sørget for å utvide plassen som står festivalen til rådighet. I år vil du kunne høre musikk fra storheter som The Chainsmokers, Zara Larson, så vel som Dimitri Vegas & Like Mike, samt mange flere. –Det kan være vanskelig å få billetter.

Måkeskrik

Den faktiske avleggeren fra Quarten som overlevde, finner sted en knapp uke etter Palmesus. Denne festivalen heter Måkeskrik, og finner sted ute på det gamle festivalområdet på Odderøya, like utenfor Kvadraturen i kristiansand. Her pleier ting å bli litt mer rocka, men det serveres musikk av forskjellig slag. I den spede begynnelsen har denne festivalen kun blitt avholdt på en lørdagskveld, men det hviskes at det finnes planer om å utvide både antallet scener, så vel som antallet dager hvor det inviteres til fest.

Slottsfjell

Et annet yndet norsk feriemål, som også avholder festival under sommerferien er Tønsberg, med sin Slottsfjell-festival. Her finner du et relativt godt utvalg av forskjellig musikk. De forskjellige stilretningen har som regel blitt segregert til forskjellige dager, men utvalget av musikk er som regel så bra at det lønner seg å besøke festivalen for hele perioden.

Midnattrocken festival

Om du vil oppleve noe som er mer utenom det vanlig, kan også Midnattrocken anbefales. Den finner sted i Lakselv i Finnmark, like etter at snøen har smeltet, det vil si midt på sommeren. Utvalget av musikk kan nok minne litt om at B-laget er på gang her (danske Aqua er årets headliner), men selve beliggenheten og omgivelsene trekker opp betraktelig.